Hoopers


Hoopers is een vrij jonge hondensport die uit Amerika bij ons terechtgekomen is. Oorspronkelijk bedoeld voor honden die nog te jong of te oud zijn om agility te kunnen doen, maar we zien het nu gewoon als sport op zich, geschikt voor quasi elke hond én baas. 


Het doel is dat de hond kan worden gestuurd door de baas van op afstand over een parcours met hindernissen: door hoops, door tunnels, rond tonnen en rond hekjes op een vloeiende, zo weinig mogelijk belastende manier.


Pawprints traint geen honden die aan wedstrijden willen deelnemen! Als dat je doel is, zoek je beter een andere club of privétrainer. Mijn lesveld is ook niet groot genoeg om een volwaardig parcours te zetten.


Wat doen we dan wel? Bedoeling van deze lessen is puur amusement op een veilige, gezonde en stressloze manier. Geen blaffende honden aan de kant of tijdens het lopen, niet hoe sneller hoe beter etc... 

Klassenindeling


Beginners: Geschikt voor honden die los kunnen werken en kunnen omgaan met andere actief werkende honden rond hun. Aanleren van de basisoefeningen.


Vervolg: Aanleren van korte combinaties, stuuroefeningen, ...


Gevorderd: Parcours van meerdere toestellen na elkaar.