Rally-Obedience 


Rally (Rally-Obedience) is een wat minder bekende hondensport. Ook hierbij leggen baas en hond samen een parcours af. Echter dit in wandelpas ipv lopend. Op de route staan er bordjes die elk een opdracht weergeven. Er hoeft dus geen parcours onthouden te worden.


De officiële oefeningen komen grotendeels uit gehoorzaamheid (houdingen, blijven, volgen, tempo wisselingen, richtingsveranderingen, voet, zitvoor, ...) aangevuld met wat eigen creatieve inbreng van kleine hindernissen (geschikt voor alle honden), tricks enz... om het wat afwisselend te houden.


We trainen dus ook hier niet altijd de officiële wedstrijdparcours. Er zijn gewoon toevoegingen die je op wedstrijden niet zal tegenkomen. Sinds 2023 zijn er in Nederland en België ook brevetdagen en de komende jaren normaal gezien ook wedstrijden. Dit dus alleen voor wie hier interesse in heeft. Dit staat los van de indeling van mijn lesprogramma.

Klassenindeling


Beginners: Geschikt voor honden vanaf +/- 6 maand die kunnen omgaan met andere actief werkende honden rond hun. Aanleren van de basisoefeningen. Bij het beginnersniveau kan alles aangelijnd uitgevoerd worden, tenzij je hond al goed los kan werken.


Vervolg: De oefeningen worden nu in een parcours verwerkt en er komen ook tricks en toestellen bij. Ook op dit niveau kan er indien nodig nog aangelijnd gewerkt worden. 


Gevorderd: Er wordt afgelijnd gewerkt aangezien er nu ook oefeningen op afstand toegevoegd worden.